Binnenstad 25 en 26 april vrij van verkeer en glas

nieuws

De binnenstad is vrijdagavond tijdens de Koningsnacht en zaterdag tijdens de Koningsdag niet alleen fiets- en autovrij, maar ook vrij van glas en blik.

De verkoop van alcohol in glas en blik wordt vanwege de veiligheid verboden. Dat geldt voor horecazaken, slijterijen, bierservices en winkels binnen de diepenring. Op terrassen en bij buitentaps mag alleen in plastic geschonken worden. Mensen die de binnenstad ingaan mogen maximaal één consumptie bij zich hebben.

De gemeente verwacht dat de Koningsnacht in de binnenstad zo’n 100.000 bezoekers trekt en Koningsdag nog eens 50 duizend meer. Voor de veiligheid sluit de politie vrijdagavond om negen uur met hekken een aantal straten af. Feestgangers kunnen alleen via bepaalde looproutes naar een andere straat lopen.

In een groot aantal straten mogen geen fietsen geparkeerd worden. Daarom komen er extra fietsrekken op het A-kerkhof en in de Kreupelstraat. Tijdens de vrijmarkt op Koningsdag zijn de singels, Reitemakersrijge, Museumstraat, Westerkade en Sluiskade afgesloten voor alle verkeer.