Speerpunt nieuwe raad: contact met de burger

Voor de nieuwe gemeenteraad is het contact met de burger een belangrijk punt. Met de decentralisaties, de participatiewet voor de deur en de economische crises wil de raad een verbond met de burger.

Alle fracties lieten zich gisteren, bij de benoeming van de nieuwe raad, in die bewoordingen uit. Het grote aantal nieuwelingen is opvallend, het zij er twintig. Vijftien raadsleden zijn voor het eerst raadslid . De doorstroming in de Groninger gemeenteraad is groot. Slechts vier mensen zitten er langer dan vier jaar. Bijna iedere partij heeft twintigers, veelal studenten of pas afgestudeerden, in de fractie.

De nieuwe raadsnestor is Rosita van Gijlswijk (SP). Ze volgt Jan Evenhuis (VVD) op, die vanwege zetelverlies na 32 jaar de raad moest verlaten. Zij zit sinds 1999 in de raad. Unaniem werd Hayo Apotheker benoemd als informateur.

Deel dit artikel:

 1. Ben benieuwd of ze eens luisteren naar vakmensen buiten de ambtenaren en RWS om en zich openstellen om te luisteren naar de bevolking !

   1. zelf gestapt wil je mn brief zien dat ik vooraf heb mede gedeeld dat ik eruit zou stappen ! geef je mail dan stuur ik het je

   2. Jack geef me je mail dan stuur ik je op
    De brief van mij aan Henk Bleeker en de datum dat hij het 2 week later naar buiten bracht.Maar om zn gezicht te redden bracht hij het naar buiten alzijnde dat hij mij eruit gezet heeft.Ik heb genoeg bewijzen dozen vol van de N 33.Mails/brieven alles bewaard.

 2. Om je dood te lachen die zin contact met de burger. Komen ze er nu pas achter.
  Ik ken een partij die daar op afgerekend is.
  drie maal raden.ja ja ja de pvda.
  Maar geen nood Samson heeft gezegd dat de burgers het niet begrepen hebben.
  We gaan het nu beter doen. Stap dan eerst uit dit kabinet.
  Ongelofelijk wat kan die man fantaseren.

 3. gelukkig wonen de meeste zeurpieten hier niet in de stad.(gelukkig voor de politiek) Een Kiki met contactverbod is meer dan genoeg.

   1. Jack,
    Alleen HET MONSTRUM als speerpunt was te weinig + geruzie binnen de gelederen heeft de Stadspartij stemmen gekost.

  1. Nee Arie niet het Forum, maar zorg, onderwijs, armoede bestrijding, openbare ruimte, jongerenbeleid en culturele activiteiten. De wereld is groter dan jouw obsessie met een gebouw.

   1. Marc,
    Voorstanders van HET MONSTRUM zoals u met uw commentaar geven me inspiratie om de naamsbekendheid ervan met ver(f)ve te verspreiden.

 4. Hahahahahaha, geven ze eigenlijk indirect toe dat dat zogenaamde veelvuldig contact met inwoners en ondernemers over de regiotram eigenlijk gebakken lucht was. Beter omgeschreven is “de brger aan het lijntje houden met surrogaat inspraak”.

 5. Contact met de burger is er wel maar ze doen er niets mee omdat de ideeën van de burger nooit passen in de ideeën van de politici en ambtenaren.
  Er waren wel leden in de raad en fracties die naar de burgers luisterden maar die kregen geen medewerking van hun eigen fracties en zijn dus opgestapt omdat ze vonden dat ze het niet meer aan de burger konden verkopen. Terecht vind ik.

  1. niet doen Chris refereren naar jac zijn onnozelheid moet je eigenlijk niet doen ..
   hij zal de bal terug kaatsen..
   nou …proberen in elk geval…. dan …
   let maar op..
   En trouwens… jij bent toch zijn bitch ..niet ??
   Laat hij zelf een beetje moeite doen ..

   1. ‘ jou’ moet zijn ‘jouw’

    Ik kan niet anders dan constateren dat er, wederom, van alles wordt beweerd zonder ook maar een begin van een argumentatie of bewijs. Geen beste beurt heren!

  1. Het is een goed gebruik in de wetenschap, dat wanneer je een stelling poneert je deze ook zelf onderbouwt een voorziet van bronmateriaal (voetnoten). De bewijslast ligt bij jou en niet bij Jack. Je hebt het argument verloren. Natuurlijk ben jij geen wetenschapper, maar een pestkop. Je hebt dus gewonnen vanwege de wet van de laagste gemene deler. Gefeliciteerd Chris.

  2. Niet alleen in de wetenschap maar ook in het dagelijkse leven is het wel aardig om een stelling te laten volgen door een argument dat de stelling onderbouwt.
   Chris hoeft alleen maar even de namen van de raadsleden te noemen en de kwesties waar het om gaat en iedereen is tevreden.
   Dat kan Chris niet want hij kan niet een fatsoenlijke discussie voeren, hij wil uitsluitend mensen die zich niet kunnen verweren in een kwaad daglicht stellen. Dat maakt hem tot een verachtelijk mannetje.

  1. À: wie zegt dat ik een man ben. Nemen ze maar zo aan.
   B: je moest eens weten wat ik allemaal weet.
   C: wie is er nu dom om maar steeds weer te reageren.
   D: als je eens terug zou zoeken kom je er wel achter hoe en waarom ik dit gezegd heb.
   E: jullie reacties vragen er gewoon om.

 6. Ben nog steeds nieuwsgierig om welke raadsleden het gaat.
  Nog steeds geen inhoudelijke reactie gehad op deze volstrekt normale vraag.

  1. ik heb wel vaker gelijk maar je moet het maar net geloven ..met zoveel trollen tegengas..
   Veel mensen geloven IETS ..als het maar vaak genoeg herhaald wordt.
   Maak geen bal uit wat je zegt.
   Maar dat het 2 ras t(d)rollen zijn is wel duidelijk ..
   Voor mij… en nu steeds meer mensen
   Ben benieuwd bij wie ze op beun de haas lijst staan.
   Ik vermoed niet dat ze een ( normale) baan hebben.
   Kan haast niet… zoveel tijd en energie steken ze in hun activiteiten over het gehele OOGTV nieuws gebeuren.
   Of ze doen het in de baas zijn tijd..met die zijn toestemming.

  2. Jij probeert ons weg te pesten omdat je een miezerig mannetje bent. Jij wilt de baas zijn op deze site en iedereen is je onderdaan. Leef maar lekker verder in je sneue fantasiewereld Chris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *