Treinverkeer ontregeld na brand in trein

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een brand in een treinstel van de NS heeft dinsdagochtend voor flinke vertragingen gezorgd rondom het station van Leeuwarden. Rond 08.45 uur kon het treinverkeer weer volledig hervat worden.

De problemen ontstonden rond 07.00 uur op het station van Leeuwarden. “Spoormedewerkers zagen dat een NS-intercity die binnen kwam rijden vonkte”, zegt een woordvoerder van de brandweer Fryslân. “Daarop is melding gemaakt van een brand waarop de brandweer ter plaatse is gekomen. Vanwege veiligheidsoverwegingen is daarop de spanning van de bovenleidingen gehaald, waarop er geen treinverkeer meer mogelijk was.” Volgens de woordvoerder bleek het echter mee te vallen. “Bij aankomst hebben we geen brand kunnen constateren.”

Ondanks dat de treinen van Arriva niet gebruik maken van de bovenleiding werd uit veiligheidsoverwegingen ook het treinverkeer tussen Buitenpost en Groningen stilgelegd. Vanaf 08.00 uur konden treinen weer mondjesmaat rijden. Inmiddels is de dienstregeling volledig hervat.

Zuidhorn Express
Treinreizigers tussen Groningen en Zuidhorn moeten nog wel rekening houden met vertragingen. In verband met beperkte materieel inzet zal de spitstrein niet rijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *