Veel mis met vrachtauto’s

112
foto: Bob de Vries

Bij Groningen heeft de politie heeft vrijdagmiddag- en avond op de snelwegen A7 en de A28 een vrachtwagencontrole gehouden. In totaal werden 26 overtredingen geconstateerd.

De vrachtauto’s werden onderschept op beide snelwegen om daarna in de keuringshal van de RDW aan de Duinkerkenstraat in Groningen te worden nagekeken. In totaal werden 26 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. In één geval werd een magneet gebruikt op de versnellingsbaksensor. Hierdoor registreerde de digitale tachograaf rusttijd, terwijl er daadwerkelijk werd gereden. De betreffende vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 2750 euro opgelegd. Verder werd drie keer een rusttijdsovertreding begaan, twee maal werd de dagelijkse rijtijd overschreden en 1 keer hield de chauffeur onvoldoende pauze. Ook werd in vijf gevallen de maximum hoogte van het voertuig overschreden. Vier keer voerde de vrachtauto meer dan de toegestane verlichting en drie maal bleek de werking van de remmen onvoldoende. Verder reden twee chauffeurs met een lekke uitlaat.

Het totaalbedrag aan opgelegde boetes bedroeg tijdens de controle 8400 euro. De buitenlandse chauffeurs moesten de opgelegde boetes direct betalen.