Raadslid Moes voorzitter College van Bestuur Alfa College

nieuws
Foto: Roel Breet

PvdA raadslid Wim Moes is benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van het Alfa-college. Hij volgt Engel Antonides op die het Alfa-college verlaat in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Wim Moes is 46 jaar en heeft een ruime ervaring in in het onderwijs. Sinds 2005 is hij directeur-bestuurder van de Vereniging Christelijk Onderwijs Groningen. Hij is op dit moment verantwoordelijk voor tien christelijke basisscholen in Groningen. Daarnaast is Moes politiek actief, sinds 2010 is hij voor de Partij van de Arbeid lid van de gemeenteraad van Groningen. De school denkt dat onder zijn leiding het Alfa-college zijn huidige positie van financieel gezonde school met goed onderwijs kan consolideren.

Het Alfa-college is het christelijk opleidingencentrum in Noord- en Oost-Nederland. Bij het Alfa-college werken 1.000 medewerkers, ze zorgen ervoor dat zo’n 10.500 studenten en cursisten middelbare beroepsopleidingen en circa 1.500 deelnemers educatieve trajecten kunnen volgen in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek.