Nieuwbouwplannen Oosterhamrikkade baren zorgen

Bewoners van de Oosterhamrikkade, Gorechtkade en Thomassen à Thuessinklaan maken zich zorgen over de sloop- en nieuwbouwplannen van het voormalige UMCG-distributiecentrum. Omwonenden zijn bang dat de 148 nieuw te bouwen tweekamerappartementen vooral voor studenten bedoeld zijn.

Op een informatiebijeenkomst van vastgoedbedrijf Urban Interest en de gemeente Groningen kunnen omwonenden woensdag vragen stellen over de plannen. Buurtbewoners vrezen dat hun huizen en tuinen overschaduwd worden door het nieuwe ontwerp en vragen zich af in hoeverre rekening wordt gehouden met hun wensen.

Het distributiecentrum werd in 1955 ontworpen door H.A. Maaskant, architect van onder meer de Scheveningse Pier en de Euromast in Rotterdam. Sinds het vertrek van het UMCG wordt het beheerd door anti-leegstandbureau Carex, die er veelal kunstenaars en bewoners onderbracht.

De inloopavond over de ontwikkelingen van het voormalige UMCG-distributiecentrum vindt plaats op woensdag 20 november vanaf 19.00 uur, in het pand zelf.