MJD en Stiel moeten personeel ontslaan

MJD en Stiel worden flink getroffen door de aangekondigde bezuinigingen. Het contract
van 51 van de 240 medewerkers wordt daarom per 1 januari 2014 niet verlengd.

De effecten gaan veel verder dan de vaak genoemde 10 procent aldus de directies. Over 2013 en 2014 moeten de twee organisaties het met zo´n 2,5 miljoen euro minder doen, wat neerkomt op een korting van 25 procent.

De burger zal het gaan voelen, zo verdwijnt het jongerenwerk in een aantal wijken. De samenwerking met VMBO-scholen en de politie wordt minder. Het schoolmaatschappelijk werk krijgt met een halvering van het budget te maken, waardoor de schakel tussen school en thuis minder wordt. De organisaties vrezen dat we doorschieten naar een samenleving waarin iedereen maar zelf zijn problemen moet oplossen.

Deel dit artikel:

  1. Dat werd tijd. Beide organisaties verzinnen omwille van bestaansrecht vaak projecten die een hulpvraag moeten creëren ipv. lenigen. De tijd van dure linkse symboolpolitiek is dankzij de crisis voorbij.

    1. Heb je enig idee wat voor goede en broodnodige dingen deze organisaties doen? En daarbij, 51 medewerkers die straks op straat staan. Niet best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *