Station wordt ondertunneld

nieuws
foto: Bob de Vries

Als het aan de gemeenteraad ligt komt er een tunnel onder het station, op die manier wordt de Rivierenbuurt verbonden met de stad. Ook kunnen buspassagiers op die manier de stad bereiken. De raad wil graag dat ook fietsers van de tunnel gebruik mogen maken. De raad kiest dus niet voor een traverse over het spoor.

De gemeente is al jaren bezig om plannen te maken voor het gebied maar nu ligt er een plan met een tijdschema, het moet in 2020 gerealiseerd zijn. Het nu braakliggend terrein en het rangeerterrein moet een busstation worden. De bussen kunnen via de kruising met de Parkweg en het Emmaviaduct de zuidkant van het station bereiken. Vanaf het busstation kunnen reizigers via een tunnel in het verlengde van de stationshal het station en de stad bereiken. Het is niet duidelijk wat er met het stadsbalkon moet gebeuren. De raadscommissie moest woensdag een keuze maken tussen een traverse of een tunnel, wat er met de rest van het stationsgebied moer gebeuren is nog niet duidelijk.

De financiering van het plan is nog niet helder, wethouder Joost van Keulen gaf de eensgezinde raad alvast een “Winstwaarschuwing”