Reactie OOG op FC Groningen-filmpje

nieuws
FC Groningen spelers interviewen elkaar, foto Lesley Pietens

Bij OOG Radio & TV is regelmatig de vraag binnen gekomen waarom het geruchtmakende filmpje van de FC Groningen spelers online is gezet.

Tijdens de G-voetbaldag in Glimmen wilden de spelers van FC Groningen even spelen met de camera. Deze beelden zijn door een verslaggever van OOG op zijn eigen YouTube kanaal gezet. De verslaggever had bij het plaatsen echter niet door dat een speler kort een verstandelijk gehandicapte na deed.

”De inzet was een dolletje van de spelers onderling. De spelers vonden het leuk om met de camera en microfoon de verslaggevers na te doen (zie titel spelers FC Groningen interviewen spelers FC Groningen), door wie ze normaal zelf worden geïnterviewd (OOG TV & FC Groningen TV). Ik had niet door dat desbetreffende speler een imitatie deed van iemand met een verstandelijke beperking. Het G-toernooi is een mooi initiatief en FC Groningen in de Maatschappij doet mooi werk. Daarom vind ik het spijtig dat dit voorval een negatieve smaak achter laat. Het is niet mijn bedoeling geweest spelers, supporters of mensen met een verstandelijke beperking te kwetsen door plaatsing van het filmpje”, aldus verslaggever Lesley Pietens.

Deel dit artikel: