Radijsstraat krijgt 232 zonnepanelen

wijken

Een groot deel van de Radijsstraat in de Tuinwijk wordt voorzien van zonnepanelen. Een actie van buurtbewoners, in samenwerking met Grunneger Power en Patrimonium, is een succes gebleken.

Deze maand worden 232 zonnepanelen geïnstalleerd op in totaal 58 boven- en benedenwoningen. De bewoners van die woningen profiteren allemaal mee. Het is uniek dat zoveel bestaande huurwoningen deze panelen krijgen.

Huurders van Patrimonium betalen een lichte huurverhoging in ruil voor de lokaal opgewekte stroom. De energierekening gaat per maand meer omlaag, dan de huur omhoog gaat. Afhankelijk van de woonsituatie en het verbruik, kunnen huishoudens tussen de 50 en 100 euro op jaarbasis besparen. Bovendien vermindert de CO2 uitstoot.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *