Mogelijk vertrek burgemeester Peter Rehwinkel

Volgens de Telegraaf vertrekt burgemeester Peter Rehwinkel naar Barcelona. Hij wordt, volgens de krant, een speciaal vertegenwoordiger van een internationale organisatie die lokale overheden helpt bij rampsituaties.

Rehwinkel is op dit moment in Rabat in Marokko op een bijeenkomst van de United Cities en Local Governments. Rehwinkel kondigde enige tijd geleden tot grote verrassing van de raad aan dat hij geen tweede termijn ambieert. Hij liet toen aan Oog weten dat hij niet wilde terugkeren in het openbaar bestuur en een functie ambieert bij een internationale organisatie, bijvoorbeeld in ontwikkelingswerk. Hij zou vanwege de benoeming mogelijk eerder uit Groningen kunnen vertrekken. Zijn ambtsperiode is officieel over twee jaar afgelopen.

In Barcelona moet Rehwinkel een nieuw hoofdkantoor concreet gestalte geven. Na onder andere de aardbeving in Haïti van 2010 en de huidige stroom vluchtelingen vanuit Syrië willen gemeenten hun hulpverlening verbeteren. Het nieuwe hoofdkantoor voor hulp aan lokale overheden moet dit gaan ondersteunen.