Landelijke zedenzaak vanuit Groningen aangepakt

nieuws
foto: Google Streetview

Een grote landelijke zedenzaak wordt door het Openbaar Ministerie Noord Nederland aangepakt. Het Dagblad van het Noorden onthulde woensdag een artikel waaruit blijkt dat 300 meisjes via internet werden lastig gevallen. Een 48 jarige man uit Cuyk is aangehouden.

In 11 gevallen kwam het tot daadwerkelijk contact tussen de man en meisjes van tussen de 10 en 17 jaar oud. Minstens 3 gevallen spelen zich af in Noord-Nederland. Er werden bij de man ruim 26.000 filmpjes, 144.000 afbeeldingen en een grote hoeveelheid chatgesprekken gevonden.

De internetervaring die de politie met de Project X rellen in Haren opdeed hebben geholpen met het achterhalen van de activiteiten van de man. De zedenrecherche van de politie Eenheid Noord-Nederland heeft tot nu toe 65 meisjes kunnen identificeren.