Overstaptijd niet op te lossen met huidige dienstregeling

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De problemen met de aansluitingen tussen Arriva- en NS-treinen op het Hoofdstation zijn niet op te lossen met de huidige dienstregeling. Dat schrijven Gedeputeerde Staten dinsdag.

In het voorjaar werd duidelijk dat de overstaptijd van vier minuten van de trein uit Roodeschool naar de intercity richting Zwolle toch vaak te krap is. De fractie van GroenLinks in de Provinciale Staten stelde hierop vragen waarop nu gereageerd wordt dat grote aanpassingen pas vanaf 15 december, met de invoering van de nieuwe dienstregeling, mogelijk zijn.

Om de reizigers toch enigszins tegemoet te komen is in samenwerking met vervoersbedrijf Arriva besloten dat treinen met een kritische overstap station Sauwerd ’s ochtends zullen overslaan. Hiermee wordt tijd gewonnen zodat reizigers meer tijd hebben om de overstap te maken.

In de nieuwe dienstregeling wordt er een definitieve oplossing geboden. Vanaf halverwege december zullen de treinen uit Roodeschool vier minuten eerder vertrekken. Hiermee wordt behalve een betere overstap met de NS-treinen ook een betere overstap naar de sneltrein naar Leeuwarden gerealiseerd. De gewijzigde tijden zullen in de nieuwe dienstregling ook gevolgen hebben voor de aankomst- en vertrektijden van de treinen die naar Delfzijl rijden.