De Golden Arm sluit, COC op straat

Homoclub en discotheek De Golden Arm stopt ermee. Eigenaar Marius Bloemhard heeft het pakhuis aan de Hardewikerstraat verkocht. Per 1 januari sluit de club de deuren. Hierdoor komt ook Stichting COC op straat te staan.

De homobelangenorganisatie die opkomt voor seksuele diversiteit, zit namelijk in een van de kantoorruimtes van De Golden Arm. Stichting COC heeft tot eind maart van volgend jaar tijd om een nieuw onderkomen te zoeken, maar het bestuur hoopt eerder een nieuw onderdak te vinden. De verhuizing komt ongelegen, want het COC Groningen Drenthe viert volgend jaar het 65-jarig bestaan.

De Golden Arm is de tweede homodiscotheek in korte tijd die dichtgaat. Vorig jaar sloot El Rubio in de Zwanestraat al de deuren. Het COC denkt dat dit komt omdat de homogemeenschap steeds meer geaccepteerd wordt, waardoor homo’s en lesbiennes niet perse een vaste ontmoetingsplek meer nodig hebben. Homoclubs draaien hierdoor verlies.