Verhuizing Essent naar Zwolle nog niet zeker

Of energiebedrijf Essent definitief gaat verhuizen van Groningen naar Zwolle is nog niet zeker. Volgens een woordvoerder vinden er momenteel interne gesprekken plaats, waarbij één van de oplossingen een verhuizing naar de Hanzestad zou kunnen zijn.

De gesprekken zijn opgestart omdat het bedrijf de laatste tijd constateert dat steeds meer werknemers kiezen voor flex-plekken. “Dit betekent dat er minder gebruik wordt gemaakt van het kantoor, waardoor wij gaan nadenken hoe we het beste als bedrijf aan kunnen sluiten bij deze trend”, vertelt woordvoerder Rik Hammer van Essent. “Eén van de oplossingen zou een verhuizing naar Zwolle kunnen zijn. Daar zijn al een aantal diensten van ons ondergebracht. De afdeling van Groningen met die van Zwolle combineren zou wat dat betreft logisch zijn.”

Voor de tweehonderd mensen die in Groningen werken betekent het niet dat zij de laan worden uitgestuurd. “Mocht de verhuizing doorgaan, dan gaan zij gewoon mee. We gaan dan kijken of deze mensen wellicht een aantal dagen thuis kunnen werken, en een aantal dagen op kantoor in Zwolle. Maar nogmaals, het zijn interne gesprekken, waarvan de uitkomst momenteel nog niet vaststaat.” Volgens Hammer zijn bij deze gesprekken behalve de werknemers ook de Ondernemingsraad betrokken. Wanneer er meer duidelijk komt, durft de woordvoerder niet te zeggen.

Deel dit artikel: