Schurer: “Infrastructuur Cambuur faalt”

sport

John Schurer, de voorzitter van de supportersvereniging van FC Groningen, heeft zich in een column kritisch uitgelaten over de infrastructuur in het Cambuur Stadion te Leeuwarden. Tijdens en na afloop van het duel met de Friese hoofdstedelingen vonden ongeregeldheden plaats.

Het Cambuur Stadion ligt midden in een woonwijk en het vak van de uitsupporters ligt vlak naast dat van de harde kern van de Leeuwarders. “Er zit weliswaar een hek tussen met een hangslot, maar je kon elkaar bijna aanraken. Als het uitvak in en uit wilde, kon je dit alleen doen aan de zijkant via een smalle opening. Bij echte calamiteiten is dit levensgvaarlijk, de mensen zitten dan echt opgesloten”, betoogt Schurer.

Na de wedstrijd werden de supportersbussen onder vuur genomen door enkele Cambuur-fans. “Eenmaal het stadion uitgedraaid, zo ongeveer 50 meter verderop, bestormden Cambuur-supporters de bussen. Ze stoven dwars door tuinen, kwamen uit zijstraatjes en belaagden de bussen met stenen. De ME voerde charges uit en maakte de weg schoon.”

“Cambuur zit met een probleem. Een slecht ingedeeld stadion en een heel slechte infrastructuur betekenen investeren. Er zal misschien geen geld voor zijn. Maar ik denk dat wanneer men zo doorgaat, de kosten vele malen hoger zullen zijn dan de investering die men zou moeten doen in de organisatie en infrastructuur.”