Geen keurmerk voor studentenhuizen

nieuws

Er komt geen keurmerk voor studentenhuizen als het aan het college van Burgemeester en Wethouders ligt. De PvdA en D66 hadden daartoe een initiatiefvoorstel ingediend.

Hoewel het college het voorstel sympathiek vindt wijst zij erop dat eerdere pogingen om een keurmerk in te voeren geen lang leven waren beschoren. De Stadspartij stelde kort geleden nog vragen over niet verwijderde keurmerken uit het jaar 2008 op studentenhuizen. Het stadsbestuur wijst er op dat een keurmerk invoeren kostbaar is en vraagt zich af of ze de benodigde continuïteit waar kan maken en of het wel de taak van de gemeente is om een dergelijk keurmerk in te voeren.

In de toekomst wil het stadsbestuur initiatieven als ‘Host Me Right’ ondersteunen. Op een voor iedereen toegankelijke site beoordelen buitenlandse studenten de kwaliteit van hun kamers, misschien kan dat straks gelden voor alle studentenkamers. Middels de campagne ‘leven in de stad’ wil het stadsbestuur de samenhang tussen stadjers en studenten bevorderen.