Datacentrum Westpoort in september klaar

nieuws
foto: ChrisDag / Flickr.com

Het overheidsdatacentrum op industrieterrein Westpoort kan in september in gebruik worden genomen. Dat is enkele maanden later dan de bedoeling was omdat beheerder KPN op zoek moest naar een andere aannemer.

De eerste gebruikers zouden eigenlijk in juli intrekken, maar aannemer IGRE kreeg de financiering van de bouw niet rond. KPN, dat het centrum gaat beheren, moest daardoor op zoek naar een nieuwe bouwer en kwam uiteindelijk bij het Amerikaanse bedrijf Digital Realty Trust. Omdat in de tussentijd enkele onderaannemers wel bleven doorwerken, is de vertraging binnen de perken gebleven.

Behalve de gemeente en de provincie zullen ook instellingen als het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en enkele ministeries hun data in de servers van het centrum opslaan. Het is het eerste van de vijf overheidsdatacentra die er in Nederland komen.

Deel dit artikel:
Adverteren?