“Dankzij Grote Prijs van Nederland landelijk furore maken”

21 Jaar is ie en hij is helemaal bezeten van muziek. En wel van hiphop-muziek. Stadjer Steven Gilbers probeert dankzij de Grote Prijs van Nederland nu landelijk door te breken.

Sinds zijn geboorte is Steven al met muziek bezig. Maar toen hij op achtjarige leeftijd kennis maakte met ‘The Marshall Maters EP’ van Eminem besloot hij zich volledig toe te gaan leggen op de hiphop-muziek. Qua inhoud gaan de nummers van de twintiger niet over de dagelijkse beslommeringen maar wordt er poëtisch gerapt over de Griekse mythologie en de Amerikaanse civil rights movement.

Met zijn band, die behalve uit hem zelf uit vader Dicky Gilbers, Marinus Elzinga, Ger Warink en Coos Grevelink bestaat, hoopt hij een plaats te bemachtigen in de kwart finales van de talentenwedstrijd. Tot het eind van deze maand kan er gestemd worden en Steven moet dan qua stemmen bij de eerste tien zitten. “Momenteel sta ik van de 140 deelnemers op plaats elf, dus ik hoop dat er nog even flink gestemd wordt”, aldus Steven.

Stemmen kan op de website van de Grote Prijs van Nederland.

Luister naar Steven Gilbers in gesprek met verslaggever Sebastiaan Scheffer:

Deel dit artikel: