Strip siert de Grote Markt op

Zeven plaatjes die samen het verhaal vertellen van een hond en de grote veranderingen in het centrum van Groningen. Voor de bouwkeet aan de oostkant van de Grote Markt onthulde het Centrum Beeldende Kunst (CBK) vanmiddag een strip van Barbara Stok. De strip staat op de schutting en moet de Grote Markt levendiger maken.

Verschillende bekende stadjers van vroeger en nu spelen een rol in het verhaal. Een van hen, Vera programmeur Peter Weening, is vereerd. “Dit is een unieke strip. Ik ben er trots op dat ik naast de legendarische Jan Roos sta afgebeeld. Die zag ik als kind nog in de Herestraat rondlopen.”

Het CBK heeft vijf striptekenaars gevraagd de veranderingen in het centrum te verbeelden op de schutting rond de nieuwbouw. De vandaag onthulde strip van Barbara Stok is de tweede in deze serie.