Startsein aanleg sluis en vaarverbinding Meerstad

Met de onthulling van een panorama door wethouder Roeland van der Schaaf en Gea Huizing, wethouder van de gemeente Slochteren werd vrijdag wordt het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de sluis en de vaarverbinding Meerstad met het Slochterdiep.

Samen onthulden zij het ‘panorama-Meerstad’ op de plek waar straks de entree is van de verbinding tussen het Woldmeer en het Slochterdiep. Het 180 graden doek laat zien hoe het landschap bij Meerstad de komende tijd gaat veranderen. De voorbereidingen voor dit werk waarbij circa 650.000 m³ grond wordt verzet, gaan nu van start en duren voort tot eind 2014. De vaarroute met de sluis zal rond volgend jaar zomer gereed zijn.

Naast de realisatie van de vaarverbinding met de sluis komen er recreatieve fiets- en wandelpaden en een strand, een haven en tal van uitkijkposten. Daarnaast kent Meerstad ook een aantal archeologische vindplaatsen. Deze beschermde plekken worden straks volledig ingepast in de omgeving. Iedereen die nieuwsgierig is naar het ‘panorama-Meerstad’, kan dat nog tot 15 juni a.s. bekijken.