Rob Bats weer op burgemeesterspost

nieuws
Rob Bats en Oscar Dros, foto Lesley Pietens

Rob Bats (VVD), die dit voorjaar aftrad als burgemeester van de gemeente Haren, wordt de nieuwe waarnemend burgemeester van Terschelling. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Bats vervangt op het Friese waddeneiland Jurrit Visser, die ziek is. Visser kwam tijdens een bezoek aan Turkije eerder dit jaar ernstig ten val. Omdat het nog onduidelijk is wanneer hij weer hersteld zal zijn, is men op zoek gegaan naar een vervanger.

De gemeenteraad op het eiland gaf in het profiel aan dat men behoefte heeft aan een waarnemer met eiland- en Waddenkennis. Ook moest de kandidaat ervaring hebben in het openbaar bestuur. Bats heeft in het verleden gewerkt als teamleider bij de FIOD douane recherche, waarbij hij zo nu en dan actief was in het Waddengebied.

Bestuurlijke ervaring deed Bats op in de gemeente Haren. In april van dit jaar stapte hij daar op naar aanleiding van de conclusies van de commisie-Cohen over de Project X-rellen in het villadorp september vorig jaar. Bats blijft waarnemend burgemeester tot Visser weer voldoende hersteld is.