GroenLinks: onbegrijpelijk dat geld OV naar asfalt gaat

nieuws

GroenLinks in Provinciale Staten vindt het niet kunnen dat het geld dat is vrijgekomen door het niet doorgaan van de Regiotram, voor een groot deel naar de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam gaat. Bijna alle andere partijen waren daar echter wel voor.

Volgens GroenLinks breekt de provincie daarmee een afspraak die gemaakt is toen de partij zelf nog in het provinciebestuur zat, namelijk om geen budgetten voor het openbaar vervoer naar andere projecten te laten stromen.

Gedeputeerde Staten had voorgesteld om 78 miljoen euro van het vrijgevallen tramgeld te stoppen in de N33. Daarmee blijft 50 miljoen over voor het verbeteren van het openbaar vervoer tussen de stad en respectievelijk Leek en Roden. Behalve GroenLink en de Partij voor de Dieren konden alle fracties van Provinciale Staten daarin vinden.