Watertoren wordt auditorium

De renovatie van de watertoren aan de Noorderbinnensingel is afgelopen vrijdag eindelijk van start gegaan. De toren wordt gerenoveerd en de watertank wordt omgebouwd tot een ruimte voor lezingen en presentaties.

De watertank wordt opgedeeld in twee aparte ruimtes en aan de buitenkant komt een glazen lift. Naast lezingen en presentaties kunnen er ook feesten als bruiloften en verjaardagen worden gehouden. De exploitatie moet genoeg opbrengen om het onderhoud aan de toren te betalen.

De watertoren is ruim honderd jaar oud en heeft de laatste vijfendertig jaar leeggestaan. Bijna drie jaar geleden werden er plannen gemaakt om het bijzondere gebouw een nieuwe publieke functie te geven, maar het heeft nog een tijdje geduurd voordat het benodigde geld werd gevonden. De watertoren is eigendom van het Groninger Monumenten Fonds. De renovatie zal ongeveer een jaar duren.

Deel dit artikel: