Ruischerwaard krijgt geld voor moestuin

nieuws
Hof van Reseda, foto Ellen Grondijs

De vereniging Ruischertuin heeft van het Oranje Fonds 8.250 subsidie gekregen om in de wijk Ruischerbrug een moestuin aan te leggen. Die moet komen op een veldje tussen de straten Damsterwaard en Ruischerwaard.

De vereniging heeft het stadsbestuur gevraagd om het plan te steunen. De moestuin moet op een veldje komen waar nu nog gevoetbald wordt. Volgens de vereniging kunnen de twee doelen die er nu staan echter verhuizen naar een naastgelegen groter veldje. Dit moet echter wel met de omwonenden overlegd worden.

Wat de vereniging betreft moet de moestuin volgend jaar openen en gebruikt worden voor allerlei groene en sociale projecten. De vereniging is al dit voorjaar actief met cursussen en uitstapjes.

Deel dit artikel: