Overstekende eend zorgt voor ernstig ongeluk

112
Foto: twitter.com/Jan_Pijper

Bij een verkeersongeluk op de Noordzeeweg (N46) zijn zaterdag aan het eind van de ochtend een vrouw en twee kinderen gewond geraakt. De vrouw kwam bekneld te zitten in haar auto.

Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur. Vier auto’s botsten op elkaar. Achter één van de auto’s hing een paardentrailer, die op het moment van het ongeluk leeg was. De vrouw en de beide kinderen zaten in de auto waar de trailer achter hing. De vrouw kon door de Groninger brandweer rond het middaguur uit haar benarde positie bevrijd worden. De kinderen konden op eigen kracht uit het voertuig komen. Alle drie zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk ontstond doordat één of meerdere eenden de weg overstaken. De voorste bestuurder trapte daardoor hard op rem. Achteropkomende auto’s konden niet snel genoeg anticiperen waardoor de botsingen niet meer te voorkomen waren.

Door het ongeluk is de N46 een tijdlang afgesloten geweest. Rond 12.45 uur kon de weg weer vrijgegeven worden.

Deel dit artikel:
Adverteren?