Motoragent (49) Groningse politie spoorloos

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Een motoragent van de Groningse politie wordt sinds afgelopen woensdag vermist. De 49-jarige Guus Oost van het verkeershandhavingsteam is voor het laatst gezien in Venlo.

Oost vertrok woensdagmiddag op zijn motor vanaf het bureau aan de Schweitzerlaan. Familieleden sloegen in de avond alarm, nadat hij niet thuis was gekomen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat de politieman die avond nog geld heeft gepind in Venlo. Ook de dag erop zou hij nog gezien zijn in de Limburgse stad, maar daarna ontbreekt ieder spoor.

Guus Oost is 1.94 meter lang en heeft een normaal postuur met een buikje. Hij heeft kort grijs haar. Bij zijn vertrek woensdagmiddag droeg hij een zwarte motorjas met geel fluorescerende accenten, een zwarte motorbroek met fluorescerende strepen aan de zijkant en een felgele helm. De motor waar hij op rijdt is een donkerrode Triumph Trophy 900 met het kenteken MY-21-DB.

Nadat Oost vrijdag ook niet op zijn werk in Groningen verscheen heeft de politie een opsporingsbericht uit doen laten gaan. Hier zijn inmiddels vijftien tips op binnengekomen. Een woordvoerder van de politie in Groningen laat weten dat de motoragent zijn dienstpistool op het politiebureau heeft achtergelaten.