Lente in de buik, Lentekriebels op straat

Met het lentegevoel in de buik begonnen maandagochtend zo’n 5600 leerlingen aan de jaarlijkse schoonmaakactie Lentekriebels. Dit jaar werd de actie gelanceerd door wethouder Jan Seton en 500 enthousiaste leerlingen van OBS De Feniks in Gravenburg.

Alle leerlingen kregen een broodtrommel met bijpassende beker om in de toekomst afval van boterhamzakjes en pakjes drinken te voorkomen. Ook in de lessen is er extra aandacht besteed aan het milieu. Zo leerde de onderbouw wat er zoal aan afval in de maag van een meeuw te vinden is. De bovenbouw discussieerde over klimaatproblemen.

Omdat Lentekriebels tien jaar bestaat is er ook een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen hun creatiefste foto uploaden op Facebook of Twitter.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *