Feest voor eindexamenklassen op laatste schooldag

nieuws
Meisjes uit Hoogezand als banaan verkleed op weg naar de laatste schooldag in Groningen Foto twitpic @hddruiter1

Voor veel eindexamenklassen is het vrijdag LSD, oftewel laatste schooldag. En dat wordt gevierd. Op het Werkman College is iedereen verkleed volgens het thema Dreams and Nightmares. Ook op het Willem Lodewijk Gymnasium wordt de laatste schooldag gevierd voordat over twee weken de eindexamens van start gaan.

Het schoolplein van het Werkman College is versierd met een springkussen en bevolkt door verkleedde scholieren. Uit grote boxen dreunen de beats van een ingehuurde DJ. In de middag wordt het feest voortgezet in Huize Maas, waar iedereen verder danst om de laatste schooldag te vieren.

Ook op het Willem Lodewijk Gymnasium lopen verkleedde scholieren rond. Het thema van deze eindexamenscholieren is gevangenis, dat als metafoor staat voor het losbreken van de scholieren naar vrijheid en een nieuwe toekomst. Deze LSD is vanmorgen om zes uur al begonnen en bestaat vooral uit ludieke acties zoals het verstoren van de lessen die vandaag wel door gaan.