Trein botst tegen bouwkraan bij Kropswolde

Treinreizigers tussen Groningen en Zuidbroek hebben maandagmiddag behoorlijke hinder ondervonden van de gevolgen van een aanrijding tussen een trein en een bouwkraantje. Door het ongeluk liep de vertraging op tot meer dan zestig minuten.

“Rond 12.00 uur is een trein ter hoogte van station Kropswolde tegen een bouwkraan gereden”, vertelt woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva Nederland. “Hierdoor is het treinverkeer tussen Groningen en Zuidbroek stilgelegd en hebben we bussen ingezet.”

Een aannemer was bezig met het aanleggen van glasvezelkabels. Door onduidelijke redenen botste de trein op het kraantje. “We hebben nog niet veel informatie”, zegt woordvoerder Dirk Neef van de politie Noord-Nederland. “Wat we wel kunnen zeggen is dat de machinist van het kraantje, een 53-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk lichtgewond is geraakt. Hij heeft zich onder medische behandeling moeten stellen.”

De passagiers van de trein kwamen met de schrik vrij. Ze moesten enige tijd in de trein blijven zitten, maar werden na een uurtje verzocht terug te lopen naar de dichtstbijzijnde spoorwegovergang. Daar stonden bussen klaar om de reizigers verder te vervoeren.

Het treinverkeer is rond 14.30 uur weer hervat. Treinreizigers moeten nog wel rekening houden met kleine vertragingen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *