Scooterbestuurder bekneld onder auto bij verkeersongeluk

112
foto: Martin Nuver / 112groningen.nl & Sean-Lou Smit

Bij een verkeersongeluk op de Eikenlaan is dinsdagmiddag een 21-jarige man uit Zuidhorn onder een auto terecht gekomen. Hulpverleningsdiensten zijn drie kwartier bezig geweest om het slachtoffer te bevrijden. Een 41-jarige man uit Den Andel die bij de Zuidhorner achterop zat, bleef ongedeerd.

“Het ongeluk vond rond 16.30 uur plaats”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de politie Noord-Nederland. “Wat er precies gebeurt is, is nog onbekend, maar de bestuurder van een scooter is bij een aanrijding bekneld komen te zitten onder een auto. De man is niet aanspreekbaar en momenteel zijn hulpverleners bezig hem te bevrijden. Ook het Mobiel Medisch Team is ter plaatse gevraagd.”

De auto moest omhoog gewerkt worden om de scooterbestuurder te bevrijden. Daarna kon het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De auto werd bestuurd door een 27-jarige man uit Appingedam. Hij verklaarde verblind te zijn geweest door de zon, maar de politie vermoedt dat er alcohol of drugs in het spel zijn. Bij de man is bloed afgenomen en hij moest zijn rijbewijs inleveren.