Politie vindt tweede lichaam in Hoendiep

De politie Groningen heeft zojuist bekend gemaakt dat ze een tweede lichaam heeft gevonden in het Hoendiep nabij Hoogkerk. Vanmorgen vond de politie al een ander lichaam in het Hoendiep. De politie onderzoekt op die plek de vermissing van een echtpaar uit Aduard. Waarschijnlijk zijn de man en de vrouw slachtoffer geworden van een ernstig misdrijf.

Het echtpaar had maandagmiddag afgesproken bij hun boot aan het Hoendiep in Hoogkerk. Ze wilden het vaartuig verkopen en hadden een afspraak met een mogelijke koper. Toen de kinderen van het echtpaar niks meer van hun ouders hoorden, werd er alarm geslagen. Agenten die een kijkje ter plaatse gingen nemen troffen op de plaats waar de boot lag afgemeerd een lege auto aan. De auto was niet op slot en de tas van de vrouw lag nog in de auto.

De boot lag niet meer op zijn plek en werd verderop afgemeerd teruggevonden. Er bleek niemand aan boord te zijn. De boot was eigendom van het echtpaar van 70 en 68 jaar. De koper zou mogelijk uit Dordrecht komen.