Actieplan KNVB tegen geweld goed begin

sport
De personen op de foto hebben geen betrekking op het verhaal. Foto: everystockphoto.com/photographer.php?photographer_id=41463

Amateurvoetballers krijgen vanaf 1 juli een tijdstraf van tien minuten bij het incasseren van een gele kaart. ”Een goede maatregel, al zitten er nog wel wat haken en ogen aan vast.” Dat zegt secretaris Marcel Bellinga namens de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken.

De tijdstraf wordt ingevoerd voor de B-categorie, oftewel de recreatieve tak van het amateurvoetbal. De prestatieve amateurs, die onder de A-categorie vallen, worden voorlopig ontzien. En dat is niet het enige nadeel stelt Bellinga. ”Het mooie is dat je spelers direct kunt straffen, maar wij missen vooral de registratie op het wedstrijdformulier en zien dat als een gemiste kans. Daarnaast kun je je afvragen of er niet teveel in korte tijd van een scheidsrechter wordt gevraagd. Wij vragen ons ook af of een tijdstraf niet alleen maar meer agressie oproept.”

Poll

Op de website www.covsgroningen.nl is een poll te vinden waarop bezoekers hun mening kunnen geven over het voorgenomen actieplan.