Politie zoekt klant van dode prostituee

112
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

De politie heeft een blanke man met Groningse tongval in beeld als verdachte in de zaak rond de dood van een 43-jarige Bulgaarse prostituee aan de Vishoek. De vrouw werd dinsdagavond kort voor middernacht op haar werkplek gevonden. Kort daarvoor zagen andere prostituees de man uit haar pand komen.

De man is bij de prostituees bekend als klant. Op de bewuste avond hoorden collega’s van de 43-jarige lawaai uit haar pand komen. Even later liep de man in de richting van de Vissersbrug weg. Toen de vrouwen een kijkje kwamen nemen, vonden ze de vrouw bloedend aan. De politie vond later in de buurt van de Vissersbrug twee messen, die waarschijnlijk gebruikt zijn om de vrouw te doden.

De man wordt omschreven als een blanke Nederlandse man in de leeftijd van 45 tot 50 jaar. Hij heeft kort ‘peper-en-zout-kleurig’ haar. Hij draagt geen baard of snor. Hij droeg waarschijnlijk een blauwe jas met een dikke donkere kraag.

De politie is een grootschalig onderzoek begonnen en roept getuigen op om zich te melden.

De politie heeft dus een verdachte op het oog. Luister naar woordvoerder Ernst Zinsmeijer in een bijdrage van verslaggever Sebastiaan Scheffer: