Grootste graaier in Groningen gezocht

De SP vraagt komend weekend aan stadjers wie zij de ‘Grootste Graaier van Groningen’ vinden. Dit doet de partij naar aanleiding van het rapport van minister Plasterk, daaruit blijkt dat de topinkomens in de publieke sector in 2011 weer gestegen zijn.

Stadjers kunnen kiezen uit Jos van Aartsen, bestuursvoorzitter van het UMCG (290.990 euro), voorzitter Sibrand Poppema van de Rijksuniversiteit Groningen (238.600 euro) en Corstiaan Bruinsma, bestuursvoorzitter van Stichting Lentis (305.255 euro). Minister Plasterk diende een wetsvoorstel in waardoor bestuurders in de (semi)publieke sector niet meer dan 130% van een ministerssalaris mogen verdienen. Plasterks wet treedt echter pas over 4 jaar in werking.

Het zou deze bestuurders sieren als ze nu al hun salaris aanpassen, zodat dat geld vrijkomt voor zorg of onderwijs vindt de SP. De SP zal vrijdag en zaterdag Tussen Beide Markten stadjers vragen hun stem uit te brengen. Ook kan er via de website van SP Groningen worden gestemd. Volgende week zal de winnaar zijn prijs aangeboden krijgen.