FC Groningen zonder topscorer De Leeuw naar NEC

FC Groningen speelt aanstaande zondag de uitwedstrijd tegen NEC uit Nijmegen. Groningen moet dit doen zonder de geschorste Michael de Leeuw. Eerder dit seizoen verloor de FC de thuiswedstrijd met 1-2.

De plek van De Leeuw op het middenveld wordt overgenomen door Leandro Bacuna. Over de andere posities op het middenveld heeft trainer Robert Maaskant nog twijfels. De kans bestaat dat Maikel Kieftenbeld in de basis staat ten koste van Tim Sparv, maar dit kon Maaskant nog niet bevestigen.

Maaskant verwacht verder dat verdediger Virgil van Dijk deze transferperiode niet meer vertrekt. Brighton & Hove Albion bracht een bod uit op van Dijk, maar Groningen wees dat af. “Het verschil met wat zij willen betalen en wat Groningen wil ontvangen is zo groot, dat ik niet denk dat dit nog gaat gebeuren,” aldus de trainer van de FC. “Het was een lelijk bod.”