Bejaarde vrouw verjaagt gewapende insluiper

112
foto: Bob de Vries

Een 21-jarige Stadjer heeft vrijdagnacht in Ureterp geprobeerd een bejaarde vrouw in haar woning te beroven. De vrouw reageerde kordaat en wist zich van de inbreker te ontdoen.

De 72-jarige vrouw hoorde rond 01.45 uur gestommel op galerij van haar woning. Toen ze de deur opende, kwam een man met een vuurwapen in de hand op haar toelopen en eiste geld. Hij wilde haar woning binnengaan, maar werd door de bewoonster naar buiten geduwd. Zij belde daarop meteen het alarmnummer 112 van de politie.

De gewaarschuwde agenten konden dankzij een goed signalement van oplettende getuigen de verdachte elders in het dorp inrekenen. Hij had een vuurwapen bij zich. Tegelijkertijd hoorden de dienders dat de Stadjer kort daarvoor in de buurt op een heftruck zou hebben gereden. Het voertuig is mogelijk van diefstal afkomstig.

De verdachte is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Het vuurwapen werd in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt nog een onderzoek in naar de gestolen heftruck.