Sportprijzen met een Gronings tintje

sport
foto: Rijksuniversiteit Groningen

In de RAI in Amsterdam werd dinsdagavond het Sportgala gehouden, waarbij de belangrijkste sportprijzen van dit jaar werden uitgereikt. Daarbij werden verscheidene ‘Groningse’ sporters in het zonnetje gezet.

Sportman van het jaar werd turner Epke Zonderland, die dit jaar onder andere goud op de Olympische Spelen won. Zonderland studeert en woont in Groningen. Zwemster Ranomi Kromowidjojo werd, mede door haar goede prestaties op dezelfde Olympische Spelen, sportvrouw van het jaar. Kromowidjojo woont en traint tegenwoordig in Eindhoven, maar heeft Groningse roots. Ze heeft jarenlang getraind bij de Groningse zwemvereniging Trivia.

Sportploeg van het jaar werd de vrouwelijke hockeyploeg. In deze ploeg zit ook een Groningse.