Geen treinen over Hanzelijn door kapotte bovenleiding

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers die vanuit Groningen richting Amsterdam, Den Haag of Rotterdam reizen moeten dinsdag rekening houden met een extra reistijd. Door een kapotte bovenleiding kunnen er geen treinen via de Hanzelijn rijden.

De problemen ontstonden dinsdagochtend rond 10.00 uur. Door nog onbekende oorzaak raakte de bovenleiding tussen Lelystad Centrum en Almere Oostvaarders defect. Spoorbeheerder ProRail heeft hierop het treinverkeer tussen Zwolle en Almere Centrum stilgelegd.

De intercity’s vanuit Groningen via Zwolle met als eindbestemming de Randstad rijden nu allemaal via het oude tracé over de Veluwe via Amersfoort. Hierdoor zijn reizigers langer onderweg. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de problemen rond 20.00 uur verholpen zijn.