ChristenUnie baalt van extra geld voor podiumkunsten

De fractie van de ChristenUnie is boos dat de gemeente 2 miljoen euro extra uittrekt voor de podiumkunsten in de stad, terwijl de minima moeten inleveren. Vorige week stemde de raad in met het voorstel van het College van Burgemeester en wethouders.

In tijden van bezuinigingen moet iedereen inleveren en dus ook de podiumkunsten, vindt de fractie. De ChristenUnie verbaast zich dat de raad ingestemd heeft met het voorstel. Met name de SP en PvdA hebben armoedebeleid immers hoog op de agenda staan. Vorige week maakte het stadsbestuur bekend dat de Stadjerspas vervalt voor 50plussers en mantelzorgers. Ook de onkostenvergoeding voor vrijwilligers vervalt. Die maatregelen treffen vooral de onderkant van de samenleving zegt de ChristenUnie.

Volgende week woensdag staat het armoedebeleid, waar minder geld voor is, op de agenda van de raad.