16-Jarige op Sontplein door man belaagd

Een 16-jarige Groningse is woensdagavond op het Sontplein door een onbekende man lastiggevallen en aangevallen. Het lukte haar om rennend weg te komen en 112 te bellen.

De Groningse fietste in de richting van het Europaplein toen een ongeveer 40 tot 45-jarige man met Antilliaans uiterlijk naast haar kwam fietsen. Hij vroeg haar naar haar telefoonnummer en toen hij dat niet kreeg, schopte hij het meisje bijna van de fiets. De 16-jarige rende in paniek weg in de richting van de kruising van het Zuiderpark met de Oostergoweg. De man vertrok in de richting van het centrum.

De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben of de man op grond van het volgende signalement herkennen: stevig postuur met stevig, kort kroeshaar. De man was zo’n 1 meter 70 lang en had een gouden tand in het bovengebit. Verder had hij een gouden ring aan zijn rechterhand en droeg hij een donkere spijkerbroek, donkere schoenen met een witte rand bij de zolen. Hij reed op een oude, grijze damesfiets, mogelijk van het merk Gazelle.