Willy Loos verwijt stadsbestuur nieuw faillissement

nieuws
bron: willyloos.nl

Sportspeciaalzaak Willy Loos aan het Kwinkenplein is voor de tweede maal failliet. Volgens de sportzaak is de slechte bereikbaarheid van de binnenstad en de komst van megasportzaak Telstar de belangrijkste oorzaken voor het feit dat te weinig klanten de weg naar de winkel vinden.

Ondanks de vele positieve reacties die de sportzaak kreeg van bezoekers naar aanleiding van de heropening in december vorig jaar, moet Willy Loos concluderen dat een achterstand van 33% op de omzet te veel is om de sportzaak overeind te houden. Op de korte en lange termijn ziet de sportspecialist geen mogelijkheden om de tekorten aan te vullen of te beperken. De huidige economische recessie en de toenemende verkoop via internet, maken ook de toekomst van de winkel te onzeker.

Eigenaar Alwin Dijk neemt het stadsbestuur kwalijk neemt dat het sportzaak Telstar heeft toegestaan zich te vestigen op het Sontplein. Volgens Dijk is dat een ongezonde situatie voor Willy Loos en de hele binnenstad. Opmerkelijk genoeg maakte Dijk zich bij de opening van de Willy Loos in 2011 minder druk over de eventuele komst van de grote concurrent. Door zich te richten op maar zes sporten, wilde de sportzaak zich onderscheiden, maar dat is kennelijk onvoldoende geweest.

In de afgelopen maanden is de sportzaak samenwerkingen aangegaan met verschillende sportverenigingen en partners. Willy Loos bv wil benadrukken dat het er voor gezorgd heeft dat deze partijen zo min mogelijk hinder ondervinden van het faillissement.

Komende weken zal een curator gaan beslissen wat er met Willy Loos gebeurt.