‘Mark Boumans moet toontje lager zingen’

Gedeputeerde Mark Boumans probeert chaos en tweestrijd te veroorzaken, door dwars tegen het standpunt van zijn eigen VVD te blijven “drammen” over de aanleg van de Regiotram. Dat zegt de fractievoorzitter van de Stadspartij, Robert Prummel.

Volgens Prummel moet Boumans – en dus de provincie – zich neerleggen bij het feit dat de Regiotram is afgeblazen en niet doen alsof het project nog doorgang kan vinden. Ook moet de gedeputeerde volgens Prummel niet suggereren dat het stadsbestuur niet om het beëindigen van de aanbesteding had gevraagd als burgemeester Rehwinkel niet op vakantie was geweest: “Peter Rehwinkel heeft zich keurig boven de partijen geplaatst en hij heeft ervoor gezorgd dat de democratische besluitvorming ordelijk plaats kon vinden.”

Prummel vindt dat Boumans zowel gefaald heeft als wethouder in Meppel als burgemeester in Haren en dat het tijd wordt dat hij een toontje lager gaat zingen.