Jan Spakman tijdelijk voorzitter PvdA fractie

Jan Spakman gaat de komende tijd de rol van fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad op zich nemen. De fractie heeft hem maandagavond gekozen als opvolger van Arjan De Rooij.

Als een nieuw college van B&W is, neemt de partij een definitief besluit over het fractievoorzitterschap. Spakman zit sinds 2006 namens de PvdA in de gemeenteraad en is voorzitter van commissie financiën, veiligheid en de commissie cultuurverandering. De PvdA-fractie verloor vorige week haar politiek leider en voorman in het college Frank de Vries en haar fractievoorzitter Arjan de Rooij nadat de leden van de partij met nipte meerderheid een motie hadden aangenomen waarin de ‘bestuursstijl’ van de beide heren werd afgekeurd.

Roeland van der Schaaf en Erica van Lente onderhandelen namens de partij over de samenstelling en het programma van het nieuw te vormen college. Als een nieuw college is gevormd wordt defenitief beslist over het fractievoorzitterschap.

Deel dit artikel:

 1. SPAKMAN Voorzitter van de Commissie Financiën?? Dan heeft hij zeker zitten slapen….. De Stad verloor vorig jaar 63 miljoen op grondaankopen. De Stad verliest ook nog eens 8 miljoen door vastgoedbedrijf TCN.
  (Berichten uit het nieuws van vandaag en gisteren).

  Al met al wordt wel steeds duidelijker waarom Frank de Vries en Arjan de Rooij zo overhaast de benen namen, evenals Karin Dekker: zij zagen de bui natuurlijk hangen.

  Spakman blijkt ook voorzitter van de Commissie Cutuurverandering. Heeft hij ook daar zitten slapen?? Er gaan miljoenen en miljoenen verloren door verkeerde beslissingen van verkeerde ambtenaren op het PvdA-bolwerk ROEZ. Miljoenen euro, die nu ontbreken bij Onderwijs, Gezondheidszorg, Cultuur.

 2. @ Wolter Albrecht

  Iedere stadjer die zich voor het uiterlijk van ons mooie stadje interesseert, weet dat lokale PvdA ons stadje meer schade heeft berokkent dan het best heftige krijgsgeweld uit april 1945.

  Het is logisch en terecht om de peilen op de lokale PvdA en hun vrienden (naast RO/EZ bijvoorbeeld ook huis-“architect” Jurjen van der Meer)te richten.

  Het zou echter nog effectiever zijn om ons op de wezelachtige vazallen binnen de lokale politiek te richten.

  Als de VVD, het CDA of GroenLinks af te toe “de dans” (een raadsperiode op het pluche) van de lokale PvdA mogen, willen ze best het belang van de stad, en haar inwoners en hun eigen achterban vergeten.
  Voor het om de beurt een wethouder mogen leveren, willen ze – en met hun eeuwig gedoogpartner CU – best de afbraak van het historische karakter van het centrum accepteren. Willen ze best het ranzige nepotisme en cliëntelisme van het belangenconglomeraat dat zich almachtig waant (PvdA) accepteren. En willen ze door het accepteren van het sloop van het historische karakter van Groningen best meewerken aan de ver-athenisering van Groningen.

  Schone taak voor U, en vele andere betrokken stadjers, om een Groningse ondernemer te vertellen dat bij de gemeenteraadsverkiezing, een stem op Van Keulen (VVD), een stem op slippendragen (van de PvdA) is.

  Een student te vertellen dat het bij GRV niet om langstudeerboetes, leenstelsels of OV-jaarkaart gaat, maar om een keus voor goedkope woonruimte door het vergroten van het aanbod dmv grootschalige (maar gezellige) huisvesting voor met name eerstejaars. Een keus voor meer en daardoor goedkopere huisvesting (Stadspartij) of daartegen (PvdA).

  Een CU-stemmer of CDA-stemmer vertellen dat een stem op de stedenbouwkundige totaal kritiekloze Inge Jongman en Jan Seton , een stem is voor het Monstrum en daarmee een stem is voor … en nu citeer ik rijksbouwmeester Wiek Röling … “het verminken, verkrachten en vernietigen van de context, de uitgebalanceerde beeld -en zichtlijnen, en historische karakter van het centrum”.

  Conclusie:

  De sloop van de ongure club die de lokale PvdA (op witte raven als Klaas Swaak en de Jonge Socialisten) is, begint óók met het de burgers van dit mooie stadje duidelijk maken van de lokale thema’s, en met het duidelijk maken dat een stem op VVD, GroenLinks, CDA en CU een stem is op het naar de pijpen van de PvdA dansen.

  Met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *