Fietsers blij met groen licht regensensor

Tevreden gezichten bij de stoplichten aan het kruispunt Oosterbrug. Dankzij de regensensor die daar al een half jaar lang op proef draait, hoeven fietsers en voetgangers bij slecht weer niet minutenlang te wachten tot het verkeerslicht op groen springt. Een succes, volgens de voorbijgangers.

“Groningen, Fietsstad, ja!” roept een vrouw terwijl ze door het groene licht racet. Het mag duidelijk zijn: fietsers en voetgangers zijn blij dat ze niet kletsnat thuiskomen, of noodgedwongen door rood licht fietsen of lopen. Sommigen merken nu al verschil. “Bij het Hereplein duurt het veel langer”, zegt een passant.

Naast de tevredenheid onder de fietsers en voetgangers, leidt de sensor volgens het stadsbestuur niet tot langere wachttijden voor het overige verkeer. Daarom worden binnenkort ook sensoren bij de kruispunten Rijksweg – Pop Dijkemaweg, Oliemuldersweg – Damsterdiep en Antonius Deusinglaan – Van Doeverenplein aangelegd. Daarna volgen de stoplichten in de rest van de stad, die beetje bij beetje vervangen worden.