Doek valt definitief voor tram

Een ruime meerderheid van de raad wil snel een einde aan de plannen voor de tram, binnen een maand moet de aanbestedeing voor de tram worden gestopt.

Het trambureau, dat belast is met de uitvoering van de plannen moet worden opgedoekt. De komende maand wil de raad gebruiken om samen met de provincie te komen tot een goede afronding van de aanbesteding. In het voorjaarsdebat keerde zich al een meerderheid in de raad tegen de tramplannen. De wethouders van de PvdA en GroenLinks presenteerden een maand geleden in het college een begroting met daarin geld voor de tram. De wethouders van D66 en Sp weigerden hun goedkeuring te geven. Het college viel uit elkaar, de tegenstanders van de tram trokken aan het langste eind.

De plannenmakerij voor de tram vergden een investering van 40 miljoen. De raad wil snel een nieuw plan om de bereikbaarheid van Groningen te verbeteren.