Bende boefjes mishandelt en rooft

Een 17-jarige jongen is zaterdagavond door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij straatroof en mishandeling. Agenten kregen een melding van een beroving in de Kleine Badstraat in Groningen. Het bleek dat een 20-jarige man uit Groningen was belaagd door een groepje jongens. De bende boefjes pakte het skateboard van het slachtoffer af en ging ermee vandoor.

Even later kregen agenten een melding van een mishandeling op de Eeldersingel. Een 28-jarige man uit Zuidlaren bleek ook belaagd door een groepje jongens. Hij had daarbij rake klappen gehad van een van de jongens uit deze groep. Op basis van een goed signalement konden agenten de 17-jarige verdachte in de omgeving aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

De politie vermoedt dat de groep ook verantwoordelijk is geweest voor de straatroof. De jonge verdachte zal vandaag worden gehoord over zijn aandeel. De politie beschikt al over meerdere namen uit de gewelddadige groep. Beide slachtoffers deden aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Deel dit artikel: