WerkPro stopt met theeschenkerij Prinsentuin

De theeschenkerij in de Prinsentuin in de stad dreigt te sluiten. Organisatie WerkPro, die mensen aan werk helpt in de schenkerij, stopt met de exploitatie ervan. Er is geen subsidie meer voor de schenkerij en daarom ziet WerkPro zich genoodzaakt zich terug te trekken.

Voor de medewerkers van de schenkerij heeft de voorlopige sluiting geen nadelige gevolgen. Dat Werkpro stopt, hoeft niet te betekenen dat de schenkerij definitief sluit. De gemeente is op dit moment met verschillende andere partijen in gesprek.

De Prinsentuin in renaissancestijl dateert uit 1626 en bestaat onder andere uit een rozentuin en een kruidentuin. De locatie is bekend door het evenement ‘Dichters in de Prinsentuin’. Hierbij dragen verscheidene dichters in de tuin voor uit eigen werk. De theeschenkerij is dit seizoen nog tot november dit jaar geopend.