Weer Mussengang op Noorderzon

nieuws

De bewoners van het beroemde en beruchte Groningse studentenhuis Musssengang 9 komen weer op Noorderzon. Na tien lange jaren kijken Eduard de Bock, Mathilde de Bruyne, Berendina Bergsma, Henk Paul Steegstra en Annie Stortemelk terug op hun studententijd. Een tijd van vriendschap en zuipen, van ruzies en kameraadschap.

Mussengang is de naam van een berucht Gronings studentenhuis dat in de jaren ‘90 centraal stond in het stripfeuilleton van Frank den Hollander en illustrator Bert Cornelius. De belevenissen van de bewoners verschenen wekelijks in de Universiteitskrant en waren erg populair. De stripverhalen werden later bewerkt voor toneel en zorgden voor uitverkochte zalen.

Tijdens Noorderzon 2011 kwam er een langverwacht vervolg. En met succes. In een mum van tijd verkochten de voorstellingen uit. In augustus maakt Mussengang daarom opnieuw haar opwachting tijdens Noorderzon in het Prinsentheater in Groningen. Het huis is nog steeds ‘in de familie’. Hoe is het met de bewoners? En wie stond er vorig jaar plotsklaps in de deuropening?