FC Groningen hard onderuit tegen Twente

FC Groningen heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-1 verloren van FC Twente. In de Grolsch Veste was oud Groninger Dusan Tadic de grote man met twee doelpunten. Leandro Bacuna scoorde voor FC Groningen.

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente. Na een dikke tien minuten spelen haalde Rosales uit vanaf zo’n twintig meter. Het schot werd met een goede reflex gekeerd door Luciano. De Tukkers bleven daarna de betere ploeg. Groningen beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter.

Na een half uur spelen kwam FC Twente dan wel op voorsprong. Na een goede steekpass van Tadic kon Chadli vanaf de rand zestien uithalen. Zijn schot was onhoudbaar voor Luciano 1-0. Enkele minuten later was het alweer raak voor FC Twente. Uitgerekend oud Groninger Dusan Tadic kon, nadat Bulykin tegen Luciano kopte, de bal via de rebound simpel inschieten 2-0.

Tweede helft 

Groningen kwam na rust iets beter uit de startblokken. Tot echte kansen leidde dat niet. De eerste de beste kans voor FC Twente ging er echter wel in. Na goed voorbereidend werk van Dusan Tadic kon Chadli gemakkelijk afronden 3-0.

Na een uur mocht spelen mocht Groningen van geluk spreken dat Twente nog niet een keer scoorde. Chadli schoot en via Johansson belandde de bal tegen de paal. Even later was het weer Chadli met een goed schot. Luciano redde goed waardoor de schade nog enigszins beperkt bleef voor Groningen.

Dusan Tadic zorgde een aantal minuten later voor de volgende treffer van FC Twente. Emil Johansson stapte helemaal verkeerd waardoor Tadic één op één kwam met Luciano. Tadic schoot de bal onberispelijk achter de doelman van FC Groningen 4-0.

Een kleine tien minuten voor tijd deed FC Groningen wat terug. Leandro Bacuna schoot op aangeven van Zeefuik de bal goed in, en scoorde de eretreffer voor FC Groningen 4-1. 

Opstellingen
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder, Janssen, Brama, Fer (84′ Gutierrez), Tadic (87′ Verhoek), Bulykin ( 70’Castaignos), Chadli.
FC Groningen: Luciano, Magnasco, van Dijk, Sparv, Johansson, Bacuna, Ajilore (36′ Kieftenbeld), Kwakman, Schet (71′ Hiariej), Zeefuik (84′ Suk), Texeira.

Statistieken
Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 29.500
Doelpunten: 30′ Chadli 1-0, 33′ Tadic 2-0, 53′ Chadli 3-0, 70′ Tadic 4-0, 83′ Bacuna 4-1
Gele kaarten: Magnasco, Van Dijk (FC Groningen)

Deel dit artikel: